Topmenu - include
Til forsiden English Version Til forsiden
Et lig dukker op Det nøgne lig Undersøgelser Tollundmandens tid Andre moselig Bøger og video Baggrund
Alt det andet

Nyheder

Var det sådan?

Andre moselig

Læs videre

Skoledel

Hvor kan han ses?

Spørg/kontakt

Gæstebog

Sitemap

Om denne side

 Forsiden Alt det andet Om Tollundmanden.dk Nyheder Pressemeddelelse
Pressemeddelelse:

DEN DIGITALE TOLLUNDMAND

Tollundmanden rører på sig - nej, men næsten. På et nyt websted kan du se alt på video om Tollundmandens liv og død.

Mandag den 8. november kl. 14.00 er det tidspunkt, Tollundmanden får sit andet hjem - denne gang i den virtuelle verden på adressen www.tollundmanden.dk

Begivenheden fejres på Silkeborg Museum, hvor man vil få lejlighed til at se og høre om webstedet og projektet bag det. Herudover kan man se Tollundmanden in natura og smage hans sidste måltid. Man kan også se andre effekter fra jernalderen og folk i dragter fra Tollundmandens tid.

Formanden for kultur og fritid i Silkeborg, Jørn Rye Rasmussen, byder velkommen, og elever fra Funder Skole, som senere skal arbejde med webstedet, er med blandt publikum.

Hvad kan man se på webstedet?

På websiden kan man blandt andet læse om, hvordan det gik til, da tørvegravernes spader i 1950 stødte på den gamle jernaldermand i Bjældskovdal mose vest for Silkeborg. Hvordan Tollundmanden blev transporteret til Nationalmuseet i en trækasse, og her udgravet og konserveret. Man kan følge med i historien om de mange undersøgelser, Tollundmanden har været igennem, og de resultater der fulgte af undersøgelserne.

Man kan også se og læse om, hvordan man levede på Tollundmandens tid, jernalderen, og finde informationer om andre moselig. Alle aspekter er beskrevet med tekst, fotos, illustrationer og ikke mindst videosekvenser, som er med til at levendegøre historien.

Flere store flotte illustrationer til dramatisering af historien er under udarbejdelse af tegneren Niels Bach, og webstedet vil efterfølgende blive oversat til engelsk i fuld version.

Projektet bag webstedet

www.tollundmanden.dk er udviklet som led i et spændende kulturarvsprojekt i samarbejde mellem Silkeborg Museum, Amtscentret for Undervisning i Århus Amt og Silkeborg Bibliotek.

Webstedet henvender sig til almindeligt interesserede, turister og til folkeskolen, der inddrages i en del af projektet i form af et skriveværksted.

I undervisningsdelen vil der nemlig blive etableret et skriveværksted på Funder Skole, hvor børnebogsforfatteren Sally Altschuler sammen med en skoleklasse til januar vil visualisere Tollundmandens liv og død.

Samarbejdet om webstedet sker på tværs af institutioner, sektorer og traditionelle formidlingstanker. De bærende ideer i projektet er at anvise nye veje og aspekter i museumsformidling og formidlingen af vores kulturarv. Det er tanken at afprøve nye samarbejdsmodeller mellem institutioner fra forskellige offentlige sektorer.

Fra de tre institutioner deltager Christian Fischer fra Silkeborg Museum som garant for det faglige indhold, Carsten E. Jensen fra Amtscentret står for projektstyring og det pædagogiske indhold, mens Jørgen Høst fra Silkeborg Bibliotek er webmaster og -redaktør.

Folkebibliotekernes Udviklingspulje, Århus Amt og Silkeborg Kommune har støttet projektet.

Program for åbningsdagen den 8. november 2004

Læs mere om projektet

Download Pressefoto af Tollundmanden


Om denne side | Sitemap | Besøg Tollundmanden | Kontakt os
© 2004 Silkeborg Bibliotek, Silkeborg Museum og Amtscentret for Undervisning, Århus Amt. Webredaktøren