Topmenu - include
Til forsiden English Version Til forsiden
Et lig dukker op Det nøgne lig Undersøgelser Tollundmandens tid Andre moselig Bøger og video Baggrund
Alt det andet

Nyheder

Var det sådan?

Andre moselig

Læs videre

Skoledel

Hvor kan han ses?

Spørg/kontakt

Gæstebog

Sitemap

Om denne side

 Forsiden Alt det andet Nyheder Åbning af webstedet

www.tollundmanden.dk officielt åbnet

Så er www.tollundmanden.dk endelig gået officielt på nettet. Ved et festligt arrangement på Silkeborg Museum den 8. november 2004 blev websitet og projektet behørigt åbnet og præsenteret for offentligheden. Samtidigt kunne publikum komme til at se den ægte vare, Tollundmanden selv, som jo er udstillet på museet.

Kulturudvalgsformand Jørn Rye Rasmussen
Kulturudvalgsformand Jørn Rye Rasmussen åbnede
www.tollundmanden.dk.
Man havde også lejlighed til at se voksne og børn i jernalderdragter, der serverede "Tollundmandens sidste måltid", en grød som vor tip-tip-tip-tip-...oldemor lavede den.

Omkring 100 mennesker deltog i arrangementet og hørte og så projekt og websted blive præsenteret.

Museumsdirektør Christian Fischer bød velkommen og introducerede kulturudvalgsformand Jørn Rye Rasmussen, der med et klik på storskærmen officielt åbnede webstedet. I sin kommentar til webstedet sagde Jørn Rye Rasmussen, at det var da utroligt, hvad Tollundmanden måtte gennemgå. Nu hedder han ikke længere bare "Tollundmanden", men "www-punktum-tollundmanden-punktum-dk", mente kulturudvalgsformanden.

Pædagogisk konsulent Carsten E. Jensen fortalte om baggrunden for projektet, og foreslog, at man kunne da lave tilsvarende projekter om blandt andet Hjejlen - verdens ældste fungerende hjuldamper.

Herefter præsenterede webredaktør Jørgen Høst websiderne og hvilke oplysninger man kan finde på dem. Han kom også ind på arbejdet med websiderne, baggrunden for projektet, og takkede sponsorer og de mange, der har bidraget til webstedet.

Kulturudvalgsformand Jørn Rye Rasmussen
Med et klik på skærmen åbnede Jørn Rye Rasmussen
websitet.
I pausen kunne folk smage Tollundmandens sidste måltid, en "dejlig" jernaldergrød, som blev tilberedt over bål på museets plæne. Hertil kunne man drikke mjød - alternativt chokoladekage og vand. Man kunne også se folk i jernalderdragter, blandt andet frivillige børn fra Hugin og Munin-klubben.

Til sidst fortalte Christian Fischer ved Tollundmandens montre om de mange aspekter af den gamle mands lange liv og levned.

Blandt gæsterne var der 2 skoleklasser fra Funder skole, som senere skal lave skriveværksted i samarbejde med børnebogsforfatteren Sally Altschuler. Man kunne også se et samlet kulturudvalg, samt repræsentanter for Silkeborg Kommune, Århus Amt, Silkeborg Bibliotek, Amtscentret for Undervisning, Silkeborg Museum, Lokalhistorisk Arkiv m. fl. og selvfølgelig også almindeligt interesserede gæster.

Midtjyllands Avis og TV2 Østjylland overvågede begivendhederne, og eleverne fra Funder Skole kæmpede om lov til at blive interviewet og komme i fjernsynet, de var rigtig søde og positive. Gennemgående sagde eleverne, at de synes det var smart med videosekvenserne på hjemmesiden, så man ikke behøver at læse al teksten, hvis man f. eks. ikke er så god til at læse.

I det hele taget syntes eleverne, at det var dejligt at kunne finde alle informationerne om Tollundmanden på nettet, så man ikke skulle låne bøger for få mere at vide. De glædede sig til at få mere at vide om Tollundmanden, og til at arbejde med emnet i skriveværkstedet sammen med forfatteren Sally Altschuler.

Video Tollundmanden i cyberspace [Video - 2,18 min.] (nedlagt)

Her er hvad TV2 Østjylland bragte samme dag kl. 19.30.

Program for åbningsdagen

Flere oplysninger om projektet:

Den Digitale Tollundmand

Tollundmanden rører på sig - nej, men næsten.
På et nyt websted kan du se alt på video om Tollundmandens liv og død.
Pressemeddelelse om åbningsdagen og projektet.

Om denne side

Om denne side | Sitemap | Besøg Tollundmanden | Kontakt os
© 2004 Silkeborg Bibliotek, Silkeborg Museum og Amtscentret for Undervisning, Århus Amt. Webredaktøren